80% van de diefstallen van juwelen vinden plaats in december en januari

80% van de diefstallen van juwelen vinden plaats in december en januari

Vrezen we niet allemaal dat een inbreker onze meest kostbare bezittingen komt wegnemen? Inbrekers zijn steevast op zoek naar waardevolle voorwerpen zoals juwelen. Hieronder vindt u informatie en enkele tips voor particulieren om te vermijden dat horloges, ringen en andere juwelen worden gestolen.

Ons advies

  • Dieven komen meestal binnen via de eerste verdieping. Beveilig hun geliefde inbraakzones (badkamer, slaapkamer, dressing) daarom met alarmdetectoren, die in verbinding staan met een alarmcentrale.
  • Bewaar uw juwelen in een gecertifieerde kluis van een goede kwaliteit. Het is belangrijk dat de kluis in de muur verankerd is en niet gewoon in de dressing is geschroefd.
  • Doe uw deur op slot en vergeet niet uw alarmsysteem aan te zetten, zelfs als u maar voor even weg bent. Laat uw vensters nooit open in kiepstand.
  • Als u op vakantie vertrekt, doe dan alsof uw woning nog steeds bewoond wordt. Vraag indien mogelijk aan iemand in uw buurt om het nodige te doen (uw brievenbus leegmaken, de rolluiken naar boven doen, enz.).
  • Maak ook een inventaris op van uw kostbare bezittingen. Noteer in deze inventaris ook gerust serienummers en voeg facturen en foto’s toe. In geval van diefstal zal de politie u gemakkelijker kunnen vergoeden als uw bezittingen worden teruggevonden.

Wist u dat er bij een inbraak in 99% van de gevallen juwelen of horloges worden gestolen? De intrinsieke waarde en het verhandelingsgemak ervan, maken juwelen tot een topdoelwit. Bovendien vertoont het aantal diefstallen van juwelen en andere kostbare voorwerpen gedurende de laatste vijf jaar een stijgende trend.

Opgemerkt moet echter dat het aantal gewapende diefstallen in juwelierszaken evenwel gedaald is de afgelopen vijf jaar. Dit echter enkel bij de juweliers die effectieve maatregelen hebben genomen . Dit moedigt ons aan om door te gaan met onze continue inspanningen op het vlak van preventie.

Door verder te surfen op de website verheyen.be, aanvaardt u het gebruik van cookies. Meer info