TEFAF 2020

TEFAF 2020

De 2020 Editie van TEFAF zal tussen de 7 en 15 maart in Maastricht georganiseerd worden.

s Sinds Marcel Duchamp in 1917 z’n La Fontaine – een porseleinen urinoir gesigneerd met de naam R.Mutt – introduceerde, lijkt alles mogelijk in de kunstwereld. Toch slaagde niemand minder dan Maurizio Cattelan er eind 2019 – meer dan 100 jaar na dato – nogmaals in de kunstwereld op z’n kop te zetten door een banaan met ducttape aan een muur te hangen. Dit vond niet plaats binnenin een museum of een hippe Kunsthal, maar op een prestigieuze kunstbeurs: Art Basel te Miami Beach in Florida.

Dichter bij de deur vindt eveneens één van de grootste kunstbeurzen ter wereld plaats: TEFAF Maastricht. Met jaarlijks meer dan 70.000 bezoekers en de aanwezigheid van meer dan 275 galerijen en kunsthandelaars uit 22 verschillende landen is dit verplichte kost voor iedere kunstliefhebber. Bovendien is er voor elk wat wils: van schilderijen van de Oude Meesters tot antiek, moderne en hedendaagse kunst, fotografie en juwelen. TEFAF Maastricht heeft geen ophef rond een banaan nodig om in de kijker te staan. De beurs blinkt op zichzelf al uit in verfijndheid, kwaliteit en authenticiteit.

Het readymade urinoir van Duchamp zal je er mogelijks niet aantreffen, en de banaan van Cattelan is waarschijnlijk al verorberd, maar in Maastricht vallen nog steeds heel wat topstukken te ontdekken: van Frans Francken tot Lucian Freud, Pablo Picasso tot Joan Miró, Karel Appel tot Gerhard Richter, Albrecht Dürer tot Andy Warhol, Auguste Rodin tot Henry Moore, Egon Schiele tot Jean-Michel Basquiat, René Magritte tot Jannis Kounellis en nog zoveel meer…

AXA XL is dan ook met veel trots hoofdsponsor van TEFAF. Jean Verheyen mag hier – als gevolmachtigde onderschrijvers met een passie voor kunst – vanzelfsprekend niet ontbreken.

 

Door verder te surfen op de website verheyen.be, aanvaardt u het gebruik van cookies. Meer info