Art Brussels, een trendsetter…

Art Brussels, een trendsetter…

Wist u dat België het grootste aantal verzamelaars per vierkante meter telt? Een artikel in de befaamde krant The New York Times beschrijft Brussel trouwens als een waar cultureel laboratorium, dat niet moet onderdoen voor steden zoals Berlijn of Parijs.

Even terug in de tijd: de echte culturele heropleving begon in 2008. Toen richtten onder meer Herman Daled en Dirk Snauwaert in Brussel het Centrum van hedendaagse kunst, Wiels op. Het spreekt dus voor zich dat Brussel, waar cultureel dynamisme intussen hoog tij viert, niet alleen Nederlandstalige en Franstalige verzamelaars, maar ook publiek uit andere Europese landen aantrekt. Dat publiek vindt het dan ook fantastisch om in april door de gangen van Art Brussels, de beurs voor hedendaagse kunst, te kunnen struinen. Want daar voel je de polsslag van de hedendaagse creativiteit.

Art Brussels werd in 1968 opgericht door een comité van galerijhouders, waaronder Albert Baronian, die deze zomer zijn 50ste verjaardag in het metier viert. Art Brussels is de tweede beurs voor hedendaagse kunst die op internationale schaal werd opgericht, net na die van Art Köln in 1967.

Via een beurs kun je zowel lokale als internationale galerijen samenbrengen. Zowel professionals uit de kunstwereld als verzamelaars, kunstenaars en zelfs consultants gespecialiseerd in de aankoop van kunst worden in Brussel uitgenodigd, waardoor ons land extra zichtbaarheid krijgt. De beurs vormt een waar politiek platform dat zich inzet voor de artistieke schepping en onze talenten in de schijnwerpers zet. Art Brussels omvat drie iconische thema’s: Main, Discovery en Rediscovery. Daarvoor kunnen de bezoekers terecht bij 150 galerijen. Ruim 25.000 mensen bezoeken de Heyzelsite tijdens de vier dagen durende beurs.

Discovery is er voor galerijen die minder dan 5 jaar bestaan. Sommige daarvan worden zelfs door de beurs uitgenodigd. Onder de bezoekers van dit thema bevinden zich de grootste Belgische kunstverzamelaars. Want die staan bekend als talentenjagers.

Op Art Brussels vindt u niet de duurste kunstenaars van de kunstmarkt terug, maar de beurs zal u ongetwijfeld verrassen. Niet alleen door de aanwezigheid van grote internationale namen, maar ook door het onthullen van nieuwe pareltjes op de kunstmarkt.

Wacht niet af en breng samen met ons een bezoek aan de beurs.

Door verder te surfen op de website verheyen.be, aanvaardt u het gebruik van cookies. Meer info