AXA XL, trouwe partner van TEFAF sinds 20 jaar! 

AXA XL, trouwe partner van TEFAF sinds 20 jaar! 

Wanneer je aan oude kunst en beurzen denkt, denk je aan TEFAF? Als je denkt aan het verzekeren van je kunstwerken, denk je aan AXA XL, dus de associatie tussen TEFAF en AXA XL lijkt heel vanzelfsprekend. Het is echter nog opmerkelijker om te weten dat AXA XL, ‘s werelds grootste verzekeringsgroep met diensten in meer dan 200 landen en een operationeel resultaat van meer dan 7,5 miljard euro in 2023, al 20 jaar een trouwe partner van TEFAF is! Het is een prachtig verhaal.

Kunstliefhebbers en verzamelaars kijken uit naar de maand maart, een teken van lente en vernieuwing, als het moment van ‘s werelds grootste beurs voor oude kunst en antiek. Bovendien opent deze beurs zich de laatste jaren ook voor hedendaagse kunst. Terwijl je 7000 jaar geschiedenis doorloopt langs de bloemrijke paden, zijn het de beste handelaren, bijna 260 uit meer dan 20 verschillende landen, die de mooiste stukken op hun stands aanbieden. Sommigen doen er jaren over om uitzonderlijke stukken voor TEFAF bij elkaar te brengen.

Maar wat houdt een bezoek aan TEFAF in? Het betekent simpelweg het doorlopen van collecties van ‘s werelds mooiste musea, het zien van Magritte, Bonnard of zelfs Van Gogh tussen de mooiste sieraden van huizen op de Place Vendôme zoals Van Cleef & Arpels, of het ervaren van de designmeubelen van Le Corbusier te midden van een buste van Rodin. Dit zijn enkele namen die je ontdekt in de prestigieuze paden van TEFAF. Onder de bezoekers zijn er veel van museumverenigingen, vooral uit Europa en de Verenigde Staten.

Het is dan ook een dubbele eer om partner van TEFAF te zijn. Niet alleen om met trouwe steun de kwaliteit, gastvrijheid voor bezoekers en de eisen van de stukken van hun handelaren en hun tentoonstelling op de stands te handhaven, maar ook voor de partner, AXA XL, om in het midden van de beurs in een privélounge zijn beste klanten te kunnen ontvangen om met hen hun favoriete stukken te delen. Dit moment op TEFAF is echt een hoogtepunt voor de medewerkers van AXA XL en hun klanten. Laurent Verheyen, CEO van Verheyen en vertegenwoordiger van AXA XL in België en Luxemburg, voegt hieraan toe:

“Al 20 jaar toont de AXA-groep haar betrokkenheid bij de kunstwereld door de meest eclectische beurs ter wereld, die de belangrijkste galerijen samenbrengt te ondersteunen. Dankzij deze samenwerking met TEFAF en als lid van de AXA-groep nodigt Jean Verheyen haar klanten-kunstverzamelaars uit en biedt hen een persoonlijk en hartelijk onthaal op de beurs. Meer dan ooit bevestigt de aanwezigheid van AXA en Jean Verheyen op deze beurs het idee dat de schoonheid van kunst zich in al haar vormen en stromingen weerspiegelt.”

Exclusiviteit, individualiteit en uiteraard excellentie, de drijfveren van AXA XL, Jean Verheyen en TEFAF, staan centraal in deze unieke kunstbeurs. In 2023 trok de editie van Maastricht (omdat de beurs sinds 2016 een vestiging in New York heeft) meer dan 50.000 bezoekers. Het is dus een echt voorrecht voor de klanten van AXA XL om een persoonlijk onthaal te krijgen op de stand van AXA XL.

Sylvie Gleises, algemeen directeur van AXA XL voor Singapore, reageerde op dit jubileum door te zeggen: “De samenwerking tussen TEFAF en AXA XL getuigt van de kracht van kunst. Het is een schitterend voorbeeld van wat er kan worden bereikt door samenwerking en gedeelde passie. Onze samenwerking stelt ons in staat om een sleutelsegment van onze gemeenschap te bereiken, en ik voel me vereerd en verheugd om toe te treden tot de wereldwijde adviesraad van TEFAF.”

Stéphanie Bliard

Door verder te surfen op de website verheyen.be, aanvaardt u het gebruik van cookies. Meer info