Onze ecologische voetafdruk verkleinen? Een uitdaging die Jean Verheyen zonder meer wil aangaan!

Onze ecologische voetafdruk verkleinen? Een uitdaging die Jean Verheyen zonder meer wil aangaan!

Jean Verheyen doet al jaren dagelijks zijn best om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Met trots kunnen we zeggen dat we in 2020 112 ton CO2 hebben gecompenseerd en dat we grote ambities hebben voor de komende jaren.

Om dit te bereiken werken we nauw samen met CO2logic om aandachtspunten & verbeterpunten te identificeren.

Jacques Longueville, Adjunct-directeur Ondersteuning bij Jean Verheyen:

“Dankzij het rapport van het Belgische bedrijf CO2logic kunnen we onze impact op de planeet duidelijk in kaart brengen door onze CO2-uitgaven te berekenen. Hiermee kunnen we ook deelnemen aan ecologische projecten om niet-reduceerbare kosten te compenseren.
Dit project leeft binnen het bedrijf. Dankzij een gezamenlijke inspanning is onze CO2 uitstoot met 43% verlaagd ten opzichte van 2017.”

Jean Verheyen is uiteraard erg trots op dit resultaat en we hopen andere spelers in de verzekeringswereld te sensibiliseren om een aangenaam leefmilieu te verzekeren voor toekomstige generaties.

We hebben besloten om in de nabije toekomst deel te nemen aan een project in Kenia waardoor 2.400 gezinnen toegang krijgen tot meer ecologische kookmethodes. Vrouwen zullen minder moeite hoeven te doen om brandhout te verzamelen. Zo hebben ze meer tijd voor de kinderen en krijgen jonge meisjes de kans om naar school te gaan.

Door het project zullen 200 hectare natuur behouden blijven en 96.000 bomen gered worden.

Door verder te surfen op de website verheyen.be, aanvaardt u het gebruik van cookies. Meer info