De tovenaars-dieven van sieraden, de vloek van Haute Joaillerie!

De tovenaars-dieven van sieraden, de vloek van Haute Joaillerie!

Deze misdadigers hebben altijd een vergelijkbare modus operandi.
Alleen of in paren, zonder enig wapen bij te hebben, slagen ze erin om in recordtijd ringen, kettingen of luxe horloges te stelen.

Ze vragen vaak om meerdere sieraden tegelijkertijd te zien, zijn aan de telefoon om de “mening” van een derde partij te vragen en gaan een paar keer binnen en buiten om een kwetsbaarheid te creëren.

Hun houding kan arrogant zijn. Soms verdwijnt het hele juwelendoosje gewoon. Vaak wordt het juweel vervangen door een nep- of door een ander object.

Het is moeilijk om echte statistieken van deze verbazingwekkende handigheid vast te stellen, maar vakmensen uit de industrie zijn het erover eens dat het een terugkerend fenomeen is.

Ook de tijd van het jaar speelt een sleutelrol: de feestdagen, de dagen die korter worden, nieuwe collecties, jaarlijkse inventarissen, enz. zijn allemaal momenten waarop waakzaamheid geboden is.

“Een paar jaren geleden waren we het slachtoffer van geweldloze of “heimelijke” diefstal. Het is heel indrukwekkend. We hadden niets gemerkt voordat ze de juwelier verlieten. Gelukkig dekte mijn Verheyen-polis dit soort risico’s. Dit had een hele harde klap kunnen zijn”. Vertelt een juwelier uit Antwerpen

Welke verzekering ?

Vanuit verzekeringsperspectief is dit vaak een uitsluiting in “standaard” type contracten.

We bieden echter wel een specifieke verzekering aan voor deze vorm van geweldloze diefstal.

Dit is onderdeel van een “heimelijke diefstal” waarbij we het verzekerd kapitaal aanpassen aan de geldende veiligheidsmaatregelen en de grootte van de juwelier.

Wij staan voor juweliers ter beschikking om dit via hun verzekeringsmakelaar te bespreken.

Door verder te surfen op de website verheyen.be, aanvaardt u het gebruik van cookies. Meer info