ECS en Jean Verheyen vieren 25 jaar samenwerking!

ECS en Jean Verheyen vieren 25 jaar samenwerking!

Op 20 oktober 2021 waren we te gast bij de firma ECS te Zeebrugge. Deze firma is al jarenlang verzekerd bij JEAN VERHEYEN NV voor haar transportaansprakelijkheidsrisico’s. ECS is een groeiend familiebedrijf dat gespecialiseerd is in geïntegreerde supply chain en intermodale transportoplossingen. Met een van de grootste vloten van Europa: 1000 koelcontainers van 45 voet en koelopleggers, 8000 High Cube-containers van 45 voet, 400 XL-opleggers en een strategisch intermodaal netwerk, biedt ECS oplossingen op maat voor haar klanten die hoofdzakelijk actief zijn in het vervoer van FMCG (Fast-Moving Consumer Goods). Om een idee te geven van de omvang van de groep, in 2020 behaalde ECS een omzet van 400 miljoen euro, en stelt het meer dan 600 mensen te werk.

Een belangrijke stap in de groei werd gezet door de fusie in 2017 met de firma 2XL. In 2018 werd een nieuwe stap gezet richting Franse markt door de opening van een magazijn van 39.000 m² met een directe spoorverbinding, als onderdeel van de trimodale terminal Delta3 in Dourges, Frankrijk. Zei Dany Verzeele, Legal Manager van ECS Group.

ECS werd de laatste jaren als één van de voornaamste vervoerders naar het VK en Ierland uiteraard geconfronteerd met de uitdaging van de BREXIT maar wist dit door een voortdurende aanpassing van de processen zo goed mogelijk te managen voor haar klanten.

Ook duurzame logistiek staat bovenaan de prioriteitenlijsten. Met een mix van 30 % spoorvervoer, 30 % wegvervoer en 40 % zeevervoer, maar ook door specifieke programma’s om het aantal lege kilometers te beperken en duurzame logistieke oplossingen te creëren voor de geïntegreerde supply chain, wordt de uitstoot van broeikasgassen substantieel verminderd draagt ECS bij aan een gezondere leefomgeving.

In het bijgevoegde filmpje ziet U een verslag van ons bezoek.

Door verder te surfen op de website verheyen.be, aanvaardt u het gebruik van cookies. Meer info