EUMOS 40674 Cargo Safety Card

EUMOS 40674 Cargo Safety Card

Bij Jean Verheyen NV streven we er voortdurend naar om onze klanten de beste bescherming te bieden. Daarom willen we graag uw aandacht vestigen op een belangrijk instrument dat de veiligheid en efficiëntie van hun goederenvervoer kan verbeteren – de EUMOS 40674 Safety Card. In dit artikel zullen we u informeren over deze kaart en de voordelen ervan benadrukken, zodat u uw klanten beter kunt adviseren over de voordelen van het implementeren van dit document in de relatie tussen vervoerders en hun opdrachtgevers.

De EUMOS 40674 Safety Card is een gestandaardiseerde certificering voor de veilige bevestiging van lading tijdens het transport. Het is een initiatief van de European Safe Logistics Association (EUMOS) en is ontwikkeld om de veiligheid van goederenvervoer te verbeteren, ongevallen en schade te verminderen en de efficiëntie te verhogen.

Belangrijkste voordelen:

  • Verbeterde ladingbeveiliging: De EUMOS Cargo Safety Card biedt richtlijnen en instructies voor het correct vastzetten van lading op vrachtwagens, containers en andere transportmiddelen. Door het volgen van deze richtlijnen kunnen klanten de risico’s van ladingverschuivingen, schade en ongevallen verminderen, wat leidt tot een verbeterde veiligheid en minder schadeclaims.
  • Kostenbesparingen: Het correct vastzetten van lading kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. Door het verminderen van schade aan goederen en transportmiddelen kunnen klanten hun verzekeringspremies verlagen. Bovendien kan het voorkomen van vertragingen en stilstand als gevolg van ladingproblemen leiden tot een verhoogde efficiëntie en productiviteit.
  • Conformiteit met regelgeving: De EUMOS 40674 Safety Card is gebaseerd op internationale normen en voorschriften voor ladingbeveiliging. Het implementeren van dit systeem stelt klanten in staat om te voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van ladingbeveiliging, waardoor ze boetes en juridische complicaties kunnen voorkomen.
  • Verhoogde klanttevredenheid: Het waarborgen van een veilig transport van goederen is cruciaal voor het behoud van klanttevredenheid. Klanten willen er zeker van zijn dat hun lading veilig en onbeschadigd op de plaats van bestemming aankomt. Door de implementatie van de Safety Card kunnen onze verzekerde klanten laten zien dat ze zich inzetten voor veiligheid, wat hun reputatie en klantrelaties versterkt.

In België voorziet de wetgeving op de ladingzekering dat de verlader aan de vervoerder vooraf alle informatie moet bezorgen die de vervoerder nodig acht om de goederen te stouwen. De EUMOS Cargo Safety Card giet deze verplichting nu in een Europese standaard zodat de transporteurs de informatie altijd op dezelfde manier aangeleverd krijgen.

 

Voor meer informatie : zie https://eumos.eu/ecsc/

Door verder te surfen op de website verheyen.be, aanvaardt u het gebruik van cookies. Meer info