#JV100 – Een eeuw vakkennis ten dienste van de makelaar van vandaag.

#JV100 – Een eeuw vakkennis ten dienste van de makelaar van vandaag.

2019 is een belangrijk jaar voor Jean Verheyen! We gaan inderdaad ons 100-jarig bestaan vieren. Het is ook een gelegenheid om de geschiedenis van onze firma, sinds de oprichting door Jean van den Hove in 1919, met u te delen.

Jean van den HOVE verliet in 1919 het Algemeen Agentschap KRACHT & LIEBMANN en creëerde in Brussel zijn eigen structuur, gespecialiseerd in de transportverzekering van textiel en granen. Hij kreeg gezelschap van zijn zoon Maurice van den HOVE. Jean van den Hove stierf in 1947, 3 dagen na het overlijden van zijn zoon Maurice van den Hove. De kleinzoon van Jean van den Hove, Jean Verheyen die op dat moment student was in Leuven, werd, ten gevolge van deze overlijdens, van de ene dag op de andere gevraagd om de zaken te leiden.

Vanaf het begin nam Jean van den HOVE de pen op voor het bedrijf ‘LA SUISSE’ (oprichter van de beroemde ‘SCHWEIZ RUCK’) en enkele maanden later ook voor de bedrijven ‘LA BALOISE’ en de l’ASSURANCE NAVALE. Tot de vereffening van ‘LA SUISSE’ in 1994 behield ons Agentschap dit vertrouwen. L’ASSURANCE NAVALE, overgenomen door de Nederlandse groep AEGON, verliet ons eind 2015 ten gevolge van de beslissing om haar activiteiten nog enkel te concentreren op de directe verkoop.

Jean VERHEYEN ligt aan de basis van de specifieke transportverzekering voor de vervoerder, de zogenaamde ‘C.M.R’-polis en wordt zo al snel dé uitverkoren gesprekspartner en belangrijkste verzekeraar gespecialiseerd in deze materie. Hij bekleedde belangrijke posities in alle maritieme verzekeringskringen en was voorzitter van de Belgische Vereniging van Transportverzekeraars, Vice-President van de International Union of Marine Insurance en twee keer voorzitter van de Studiekring Zeeverzekering.

In 1987, het jaar van de oprichting van de N.V. JEAN VERHEYEN, nam zijn zoon, Albert VERHEYEN, de leiding van het Agentschap over. Hij gaf het Agentschap onmiddellijk de nodige stimulans om te worden wat het nu is, de nummer 2 van de Belgische markt. Het partnerschap met WINTERTHUR, overgenomen door de AXA Group in 1994, werd ingehuldigd in 1994. Dit was ook de start van onze activiteit ‘ART & PATRIMONY’. Zowel in transport als in ‘Art & Patrimony’, behoren wij tot de leiders op onze markt.

De vijfde generatie is Laurent VERHEYEN. Hij kan rekenen op onze AXA-partners en op een sterk team van 45 medewerkers die in dienst staan van de Belgische en internationale makelaars. De focus ligt voortaan op digitalisatie.

“Een eeuw vakkennis ten dienste van de makelaar van vandaag”.

#JV100

Door verder te surfen op de website verheyen.be, aanvaardt u het gebruik van cookies. Meer info