TEFAF, de kunstbeurs die u niet mag missen!

TEFAF, de kunstbeurs die u niet mag missen!

Verzamelaars doen er goed aan hun agenda voor juni zorgvuldig in te plannen, want die zou wel eens uit zijn voegen kunnen barsten! Alleen al deze maand vinden drie beurzen met internationale uitstraling plaats. En dat is uiteraard het gevolg van twee moeilijke pandemiejaren.

De kunstbeurzen volgen elkaar op. Maar elk van hen is anders. Iedere beurs heeft haar eigen publiek en gaat gepaard met een communicatie op maat, een sterke klantenbinding en natuurlijk de tomeloze drang van handelaars, galeriehouders, verzamelaars en het publiek om elkaar te ontmoeten.

Art Basel, de hoogmis van de hedendaagse kunst, kon op de oorspronkelijk vastgestelde data in Basel plaatsvinden. Aansluitend konden kunstverzamelaars opnieuw verzamelen blazen op het Europees continent, ditmaal op de Heizel, de nieuwe locatie van Brafa. Ze konden er kennis maken met meer dan 115 handelaars en ruim 20 specialismen, gaande van antiek tot moderne kunst en van design tot afdrukken op papier. Een mooi opwarmertje dus voor wat nog komen gaat…

Want daarna is het de beurt aan TEFAF! De grote specialisten op het vlak van antiek en van wat algemeen geboekstaafd staat als fine arts mogen zich dan, na geduldig afwachten, opmaken voor hun favoriete beurs in Maastricht. Met in mei het kleine broertje Tefaf New York als voorproevertje voor onze kunstliefhebbers.

TEFAF was ook het laatste grote kunstevent van 2020 en meteen ook het eerste dat de deuren moest sluiten vanwege de gezondheidscrisis.

TEFAF, wat staat voor The European Fine Art Foundation, werd voor het eerst in 1988 opgezet in Maastricht. De beurs kan cijfers voorleggen die uw hoofd doen duizelen.  242 exposanten uit meer dan 20 verschillende landen met maar liefst 19 nieuwe deelnemers. Rondstruinen door de gangen van het Tefaf-gebeuren is een lange wandeling doorheen 7000 jaar geschiedenis. Je krijgt het gevoel door ’s werelds mooiste musea te lopen, de kans te krijgen om door te dringen tot de mooiste curiositeitenkabinetten of de meest complexe juwelen ooit gemaakt, te bewonderen.

TEFAF staat ook garant voor een uitzonderlijk decor: een buitengewone bloemenmuur bij het binnenkomen, aangename met bloemen versierde gangpaden, stands die u doen denken aan de luxueuze inrichting bij u thuis. Kortom, u wordt er in een magisch kader ondergedompeld.

Maar last but not least: de kunstbeurs kan elk jaar opnieuw rekenen op de zeer waardevolle en trouwe steun van haar belangrijkste partner AXA XL, in België vertegenwoordigd door Jean Verheyen. Vergeet tijdens het kuieren door de Maastrichtse gangpaden zeker niet hun Vipruimtes te bezoeken. Want het gebeurt niet elke dag dat u even kan relaxen en een glaasje kan nuttigen, omringd door zoveel kunstwerken. U mag ons op ons woord geloven.

Heeft u een band met dit event of heeft u een uitnodiging ontvangen? Dan is dat een duidelijk bewijs van het feit dat u de kunstsector kent, een uitgesproken cultureel engagement vertoont en open-minded bent.

Door verder te surfen op de website verheyen.be, aanvaardt u het gebruik van cookies. Meer info