Is uw wijnkelder goed verzekerd?

Is uw wijnkelder goed verzekerd?

Als verwoed wijnliefhebber bent u er met veel geduld in geslaagd een mooie wijncollectie aan te leggen waaraan u zeer gehecht bent.
Daarom geven wij u enkele tips om uw wijnkelder optimaal te beschermen.

Waar bevindt zich uw wijnkelder?

Het is in de eerste plaats belangrijk een onderscheid te maken tussen de soort en de locatie van uw wijnkelder. Bevindt die zich binnen uw woning, in een bijgebouw of in een gemeenschappelijke kelderruimte? Of gaat het om een wijnkast?

Afhankelijk van de kenmerken van uw wijnkelder kan u dan inschatten hoe groot het risico op bijvoorbeeld diefstal of waterschade is.
Als uw wijnkelder overstroomt, tast dat onvermijdelijk de kurk en het etiket van de fles aan.
Een wijnkast kan dan weer problemen kennen wanneer het koelsysteem het laat afweten of bij een stroompanne. Dat heeft een rechtstreekse impact op de temperatuur en de bewaring van de wijn.
Verwarmt u met stookolie, zorg er dan ook voor dat er voldoende afstand is tussen de tank en de wijnkelder. Zo vermijdt u dat uw wijn op termijn wordt aangetast.

Hoe beschermt u uw wijnflessen?

Als uw wijnverzameling grands crus bevat, kan het aangewezen zijn die te verzekeren.
Jean Verheyen heeft een specifieke verzekeringsoplossing voor uw ‘wijnkelder’. Deze polis dekt uw wijnflessen en uw materiaal tegen alle belangrijke gevaren. Zo is onder meer naast diefstal ook accidentele breuk gedekt! Bevindt de wijn zich in een gemeenschappelijke kelder, dan kan Jean Verheyen wel vragen om uw kelder uit te rusten met een gepantserde deur of een alarm.
Vergeet niet de facturen en de leveringsbewijzen van uw wijnflessen te bewaren om de waarde van uw collectie te kunnen schatten. De verzekering baseert zich immers op de aangegeven waarde per fles. Het is dus van belang de waarde van bij de start zo realistisch mogelijk in te schatten.

Door verder te surfen op de website verheyen.be, aanvaardt u het gebruik van cookies. Meer info