AXA Corporate Solutions & AXA ART WORDEN XL INSURANCE

AXA Corporate Solutions & AXA ART WORDEN XL INSURANCE

In maart 2018 kondigde AXA de overname aan van XL Group, één van de wereldmarktleiders voor verzekeringen en commerciële herverzekering. Uit deze samenvoeging werd een nieuwe divisie van AXA geboren: AXA XL. Door de financiële kracht en merkbekendheid van AXA te combineren met de ondernemersgeest en flexibiliteit van XL Catlin, staat AXA XL nu op de eerste plaats wereldwijd op het gebied van schadeverzekeringen voor ondernemingen.

Deze overname houdt enkele veranderingen in voor de portefeuille die voor rekening van AXA wordt beheerd door de gevolmachtigde onderschrijver Jean Verheyen.

Maar wat zijn deze veranderingen precies en wat is uw rol hierin ?

De gevolgen voor de verzekeringsovereenkomsten zijn eigenlijk minimaal: de algemene en bijzondere voorwaarden van het contract blijven ongewijzigd, evenals de premievoorwaarden en uw commissieverloning.

Eenvoudig gesteld zal de risicodrager van het contract niet langer AXA Art Versicherung AG of AXA CORPORATE SOLUTION zijn, maar XL Insurance Company SE, eveneens lid van de AXA Group.

De wijziging is op 1 januari 2020 doorgevoerd.

Wat is uw rol?

De wet schrijft ons voor de verzekerden van deze wijziging op de hoogte te brengen. De AXA XL Groep heeft beslist om een eenvormige communicatie voor al haar Europese vestigingen uit te sturen:

  • ART & PATRIMONY : Voor polissen die bij AXA Art Versicherung AG waren onderschreven, wordt eind januari 2020 de betreffende brief in bijlage rechtstreeks naar de klant gestuurd. U hoeft dus niets te doen, maar als u dat wenst, kunt u uw klanten uiteraard voorafgaand informeren over deze communicatie.
  • TRANSPORT : Voor polissen waarin AXA CORPORATE SOLUTIONS als verzekeraar een deel van het risico onderschreef, sturen wij U de mededeling samen met het orderbijvoegsel dat de samenstelling van de verzekeraars in 2020 wijzigt. Wij verzoeken U evenwel om nu alvast uw klanten door middel van bijgevoegde brief op de hoogte te brengen van deze fusie.
Door verder te surfen op de website verheyen.be, aanvaardt u het gebruik van cookies. Meer info